Torsdagstankar / Lina

Känslan av att inte ha kontroll. Den känslan är kanske det värsta som någonsin hänt mig. Kanske har det även hänt dig?

Att inte ha kontroll kan innebära många olika saker. För mig har det varit rent fysiskt. Det var den gången när jag insåg att min fot inte längre rör sig, trots att jag i tanke och känsla trodde att förmågan fanns, men synen sade annat. Det var den gången när jag efter skoliosoperationen skulle stiga upp för första gången och benen vek sig under mig och jag föll. Det var den gången… Ja nästan varje gång jag stiger upp för att gå, och känner mig som ”Bambi på hal is”. Det var och är även alla de gånger jag känner att min kropp inte räcker till allt det jag (åtminstone i tanke och dröm) skulle vilja – springa så svetten rinner, vandra i berg, känna sanden under tårna och dansa på blomklädda ängar i nattsolen. (Ja, alla ”drömmer” vi om något, stort som smått.)

Det är de gångerna man ibland känner sorg över den fysiska förlusten.

Att inte ha kontroll (och tillåta den känslan att ta rum) är, trots att det för mig även är förknippat med sorg, också ganska starkt. Eller hur? Det tycker åtminstone jag. Speciellt när man ser andra släppa kontrollen, och låter det okända ta överhand för att istället låta något nytt och okänt ta rum. Personligen är det inte min erfarenhet (såhär långt), men jag tror ändå att vi ibland behöver tillåta kaos för att vinna kontroll och behärskning. Hmm…

Jag har sagt det tidigare – kontroll och styrka, i jämförelse till kaos och svaghet, är vad jag själv föredrar – det är mitt sätt att hantera min livslott. Men som sagt, kanske kaos och avsaknad av kontroll även är ett tecken på styrka? Jag tror det. Jag tror också att jag själv kunde bli bättre på detta – att tillåta nya perspektiv och tankar, för att kanske se på och uppleva allt lite annorlunda – kanske lite mera färggrant, lite större, lite mera intensivt.

Kanske är det på så sätt inte så farligt att inte ha ständig kontroll… Låta vindarna ta en dit det blåser.

28880004

/ Lina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s