Sommarplaner och tankar. / Lina

Länge sen sist jag satte mig ner för att skriva några rader här. Att skriva blogg tar mer energi och tid än jag trott måste jag erkänna, samtidigt som det finns så mycket annat att göra nu när sommaren äntligen nalkas.

Bl.a. följande vill jag göra nu och i sommar:

Grilla och äta god mat såsom kött/kyckling, majs, baconrullade champinjoner, haloumi etc. Det hör verkligen sommaren till! Har dock bestämt mig för mera kolhydratfattig kost än normalt,så få se hur det går.
Picknicka! Jag älskar verkligen att vara ute i naturen på picknick, eller ja, gillar åtminstone att vila på en filt ute i det gröna (så länge det är fritt från kryp och kräk), så det hoppas jag blir gjort tillsammans med goda vänner & familj.
Vara på villan. Förra sommaren var jag mer på villan än jag brukar vara, men ändå ganska sparsamt. Jag hoppas på villavänligt väder så kanske det blir ännu fler besök i år! Bra för fysiken är det också då det innebär mer kryckgång än annars, och kanske ännu bättre för själen – i en s.a.s. ”stressfriare zon” än hemma.
Uppleva en sommarnatt – hur det nu ska gå när vi här i gården däckar vid kl 10.
Sova utomhus! T.ex. i tält. Tror jag romantiserar det lite, men har nostalgiska minnen av att det ändå är ganska mysigt, eller?
Roadtrippa! Ifjol begav vi oss österut några dagar och besökte Savonlinna och klostren Lintula/Valamo. Jag rekommenderar verkligen att man tar sig tid för att också resa runt i Finland lite, finns mycket fint och många mysiga städer att se och besöka. Vi har funderat på en tur till Sverige i år, får dock se hur det blir med den planen då jag i princip inte har någon regelrätt längre semester.
–  Njuta av sommarkvällarna ute på terrassen. Bara jag återfinner mitt tålamod till sånt… Skulle önska att vi hade en gunga (hängstol) av något slag så skulle det vara ännu bättre och mera harmoniskt, intalar jag mig i alla fall.
Sola! Hur härligt är inte det, att bli svettig och klibbig utav värmen utomhus samtidigt som en ljum blåst svalkar skönt…
Träna mera på gym! Well, vill och vill, men det har jag bestämt mig för, sådär preliminärt i alla fall, 2-3 gånger per vecka! Men planer kan ju alltid ändras…
– Överlag vara mera utomhus. På senaste tiden har jag varit en riktig ”computer-worm”, så skulle nog inte skada att komma ut i den friska luften lite mer då arbetsdagarna ändå till större delar spenderas inomhus. Blir ju dessutom sommarlov från studierna, så då har jag inte längre den ursäkten.

Listan kan pågå i nästan all oändlighet känns det som. Finns alltid så mycket man vill (speciellt om man även noterar allt smått), och nästan lika mycket som aldrig blir av. Bara en bråkdel blir gjort är jag väl nöjd! Som sagt kommer jag inte att ha någon semester, förutom någon vecka tjänstledigt senare i sommar, så blir bråda dagar under helgerna om ens allt detta borde hinnas med.

Det jag på senare tid sysslat lite med är växter – grönväxter, sommarväxter och örter. I lördags planterade jag bl.a. en vinbärsbuske på stam med lite smultron. För smidighetens skull blev den placerad i kruka här uppe på terrassen. Jag har konstaterat att rullstol och odling i s.k. ”pääroland” inte är den enklaste kombinationen. Man måste ibland inse sina begränsningar och välja lättare vägar – en av de vägarna var nu att odla i kruka istället.

På tal om att inse sina begränsningar och välja lättare vägar… Jag har ju jobbat i ca två månader nu, och det har gått bättre än förväntat rent arbetsmässigt såväl som praktiskt (t.ex. med hembesök)! Detta har återigen påmint mig om hur lätt man har för att begränsa sig själv redan i tanke, och inte våga testa av rädsla för misslyckanden. Ofta tror jag ändå att man vinner mer än man förlorar – så våga du också, om du har något du länge velat göra men aldrig vågat/orkat fullfölja. För det sägs ju att man oftare ångrar det man aldrig gjorde…

Det var dagens tankar – kommentera gärna och fråga, fråga, fråga (så vi skribenter får tips och lite mera inspo)!

/ Lina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s