En länk i kedjan /Alaric

Jag tänker och talar gärna om mej själv som en som tränar. Till mitt stora förtret erkänner jag nu att detta är en sanning med modifikation. Häromdagen kom jag mej, efter mycken kamp med den egna lättjan (och med den egna hustrun) iväg på årets första länk. Kalendern skvallrar högljutt åt alla som vill lyssna att det är tre veckor sedan jag sist satte foten på gymmet. Som ni märker är mina träningsprestationer under det senaste halvåret raka motsatsen till en solnedgång i Larsmo skärgård, det är ingen vacker syn.

Jag tänker och talar gärna om mej själv som en som drömmer. Detta är en sanning utan minsta tillstymmelse till modifikation. Jag drömmer om allt från fred i världen till en vältränad och stark kropp. Jag tror på drömmar. Jag tror på att vi behöver människor som drömmer och visionerar. Drömmarna kan hjälpa oss att förstå vad vi strävar efter och hjälpa oss att orka hålla oss i rörelse.

Det är fascinerande vad en kort länk eller ett pass på gymmet kan åstadkomma i mej. Plötsligt är frustrationen och oron över en hektisk vår som bortblåsta. Jag är piggare, gladare och hoppfullare. Plötsligt är jag fylld av visioner och drömmar. Jag borde träna oftare, jag borde springa eller gymma minst tre gånger i veckan. Jag ser framför mej hur stark och välmående jag skulle vara, jag ser framför mig Jakobs åttor och halvmarathon.

En minskad träningsmängd har givetvis flera orsaker, man hinner och orkar inte alltid med allt man vill och det är helt okej för människan är ju fortfarande en begränsad varelse. Jag tror ändå att de stora drömmarna ofta sätter käppar i hjulen för min träning. I mina visioner om kliv som förändrar mänskligheten saknar jag ofta förmågan och tålamodet att ta det lilla steget i rätt riktning. Jag börjar allt mera, åtminstone i teorin, tro på att tålamod är en av våra mest underskattade färdigheter. De stora drömmarna är fina, roliga och kraftfulla men om de inte ackompanjeras av tålamodet och modet att stå i ett halvfärdigt projekt misstänker jag att de kommer att förbli just drömmar.

Därför lovar jag nu högtidligt att jag innan flytten till Vasa skall ha länkat en gång och gymmat en gång.
Alaric Mård

18143000_10211354054820209_831653919_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s