Livet här och där, nu och då / Lina

Det har varit så mycket på senaste så bloggen har lite lämnat för min del. Så är det ibland, livet händer – på gott och ont. I mitt fall gott – jag har helt enkelt inte haft tid att prioritera detta bland allt annat jag så gärna vill – jobb, studier, relationer och människor. Ja framför allt människor!

Och på tal om relationer. För en vecka sedan gick P ner på knä och frågade en av de största frågorna man kan bli ställd. Om jag vill dela mitt liv med honom. ”Såklart jag vill” utbrast jag, och vi är så glada! Ett nästan ständigt leende både inombords och på läpparna. Så nu lär väl detta bli en bröllopsblogg, nemen. Allt har sin tid, vi njuter av detta till att börja med – livet här och nu!

förlovning
Vi på mitt examenskaffe i söndags!

I fredags och igår var jag på kurs i Vasa – i konsten att samtala. Otroligt lärorikt och fick mig att fundera på hur vi/jag egentligen samtalar med andra. Det är ganska sällan något som vi medvetet tänker på, eller hur? Under kursen diskuterade vi bl.a. hur man aktivt lyssnar, och hur man verksamt visar sitt intresse för en annan människan. Här nämndes också vilken inverkan sociala medier har haft på samtal mellan människor. Det vill säga hur vi ofta är mindre närvarande p.g.a. alla de andra möjligheterna som inte är ”där ute”, utan faktiskt finns inom räckhåll i vår telefon. Själv har jag på senare tid blivit ganska medveten om detta, hur fast jag är vid min telefon – hur den nästan styr mig ibland, och gör att jag är allt annat än en aktiv lyssnare och medmänniska. Och kanske borde jag inte bara skriva om det här, utan faktiskt göra något åt det. Så, är någon annan med på en deal att prioritera om och bli mera närvarande i mötet med människor framom sociala medier? Och vi kan skynda långsamt, ingen häftig 0-deal för mig, så funkar jag inte, tyvärr!

Jag vill åtminstone kunna vara mera närvarande och tillfinnandes i livet här och nu, än i livet där och då.

/ Lina

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s