Långfredag och långpromenad /Sofia

Påskledigheten har börjat på bästa sätt. Igår hade jag besök av goda vänner och idag har jag varit på långpromenad. En långpromenad i ordets rätta bemärkelse, då den i misstag blev dubbelt längre än väntat.

Jag tycker om att gå i skogen tack vare tystnaden, lugnet och närheten till naturen. Förra veckan gick jag i skogen på en motionsbana, men inte hela banan då jag hoppade in i mitten av den. Tog mig över ett dike med min dallare (måste ha sett ganska så komiskt ut när jag tänker efter). Du som kom körande i en bil – jag förstår om du funderade på vad jag riktigt höll på med när jag försökte ta mig till banan och var halvvägs över snökanten medan jag febrilt försökte dra dallaren över snökanten. Om du läser det här vill jag meddela: Det gick bra! Och jag kanske behöver tillägga att det hela var genomtänkt, fast det kanske såg ytterst tvivelaktigt ut i det ögonblick du körde förbi.

Idag hade jag då planerat att gå samma motionsrunda fast i omvänd ordning, d.v.s. börja där jag slutade och sluta där jag började. Problemet uppstod då jag hade gått halva banan och skulle ta mig över diket igen (från andra hållet den här gången). Nu var trädet, som jag använt som stöd förra gången, på högra sidan i stället för vänstra = ett ganska väsentligt problem. Nåja, jag bestämde mig för att fortsätta banan till slut. Nytt problem då jag kom till slutet: nämligen en skyhög och alldeles ordentligt brant backe. Övervägde några sekunder om jag borde testa backen ändå, men eftersom min dallare har hjul under sig insåg jag att det hela skulle kunna sluta ännu intressantare än det hade börjat. Hittade lyckligtvis en skogsstig som bara var lite brant. Valde den istället (och blev lite blöt). Skogsstigen slutade vid en väg och kanske fick en och annan bilist ta sig en liten funderare när jag dök upp där på stigen vid vägkanten med en dallare i släptåg.

Nu sitter jag hemma, nöjd med dagen, med en bra bok och en kopp varmt te. Önskar dig en trevlig påsk! /Sofia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s