Vardagstacksamhet / Lina

Som sig bör en söndag har jag idag haft en relativt lugn dag efter några intensivare dagar med språkprov, Hillsongkonsert och besök hos min syster i Helsingfors. Det jag ändå gjort idag är att rösta och vara till loppis.

Jag är egentligen ingen s.k. loppismänniska, och dagens besök gjordes alltså inte på mitt initiativ. Ärligt talat är jag ganska obekväm när det kommer till att gå fram och tillbaka mellan rader av oändligt med saker som jag upplever vara bråte eller skräp. Men under dagens loppisbesök, mitt i min upplevelse av vad man tyvärr kunde kalla ”fobiskt obehag” (borde minsann vänja mig av med den känslan), började jag ändå fundera på hur privilegierad man väl egentligen är när man har s.a.s. råd att känna så. För för många människor är ju loppis vardag, och helt enkelt ett måste när det inte finns andra valmöjligheter. (Medan det för andra är ”häftigt” med second hand, hmm.)

Nåja, idag är det ju kommunalval, och för att koppla det till mina loppisfunderingar, så tänker jag väl att vi som finländare alla borde känna oss lite privilegierade och åtminstone något lyckligt lottade som bor i ett demokratiskt land där vi alla (indirekt) har möjlighet att påverka gällande ganska mycket såsom vår utbildning, dagvård etc. Ibland tror jag att vi glömmer bort detta, dels hur bra vi kanske ändå har det (i ett land som man ännu kan kalla välfärdsstat) och dels hur mycket vi kanske kunde säga till om (om vi bara skulle vilja) i ett ändå ganska folkstyrt land.

Det är oftast lättare att klaga än att vara tacksam, men idag väljer jag att vara tacksam över mitt liv – för just idag (och oftast) är det ju rätt så fint. Men vem vet, imorgon är kanske en dag för klagan, så det gäller att tillvarata stunden! Vad är du tacksam för, eller vad vill du klaga på idag?


 

Söndagsselfie – nöjd över dagens loppisfynd! 😉
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s