Helgen. / Lina

Lagom till helgen blev jag förkyld. Ugh, så igår tog jag det ganska lugnt. Mamma&pappa var på besök, jag studerade, vi badade bastu, handlade, tittade tv-serie och var ut på promenad i vårvärmen. Sånt man gör en lördag helt enkelt.

Imorse återupptogs traditionen med månadsbrunch med kompisarna. Mycket gott – frukter, grönsaker, smörgås och rawcake. Ja ni ser själva:

När jag kom hem blev det lite studier igen. Hade sett på fel klocka och nästan missat en gruppchatt gällande ett grupparbete. Tacka vet jag vintertid, nemen, så fint och ljust ännu efter kl 19 ikväll så man ska väl inte klaga. 

Före det bar av till min fammo på kalas fixades en flaska med ”ingefära-shots” som kur för att förhoppningsvis tillfriskna lite snabbare. Har ni några andra tips på dunderkurer vid förkylning? Annars lär ju placebo funka rätt så bra, så kan ju hoppas på det här…

Delar med mig av receptet jag följde ifall ni vill testa:

200 g ingefära, 2 citroner, 1/2 dl flytande honung, 1 liter vatten.
Riv ingefäran och sätt i en kastrull med vattnet. Låt sjuda i 20 min (inte över 60 grader). Sila bort ingefäran, låt svalna lite. Blanda i honungen. Sila på nytt. Blanda i de pressade citronerna. Förvara i flaska i kylskåp. Håller i ca en månad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s