Som får bland vargar /Alaric

Just nu har jag väldigt mycket självstudier. I klartext betyder det att mina dagar i stort sett går ut på att jag sitter vid ett bord och läser böcker och skriver saker. På många sätt är det riktigt skönt. Ingenting hindrar mej från att lägga upp min dag precis som jag vill. På många sätt är det också väldigt utmanande. När det inte finns så mycket som binder uppstår det lätt en massa oväntade måsten. Det är kattvideor på Youtube som behöver ses, kaffekoppar som behöver drickas, TV-serier som måste avverkas och en Playstation som nödvändigt måste motioneras. Ofta känner jag mej som ett får bland rovlystna vargar. Vart jag än tittar finns det en distraktion som hotar att sluka mej.

För det lilla skrämda fåret är det ovärderligt att ha trygga herdar runtomkring sig. Herdar som med mild röst kan visa vägen framåt. Herdar i form av vänner som kan ringa på dörren klockan åtta på morgonen och bära ett halvsovande får till bibliotekets trygghet. Herdar som med en vaksam blick från andra sidan bordet kan hålla de dreglande vargarna på avstånd.

När jag väl kommer igång inser jag ofta hur oerhört priviligierad jag är som får hålla på med det jag gör. Jag får lägga mina dagar på att lära mej saker och utvecklas som tänkare och människa. Jag har tid att sitta på en timmes lunch med mina vänner om jag vill. Någonstans börjar jag inse att jag kanske aldrig kommer att ha ett så flexibelt liv som jag har nu. Jag borde nog följa de visas råd och verkligen ta vara på den här tiden.

Nästa gång någon hungrig varg kastar sej över mej tror jag bestämt att jag ska hugga den i strupen! Jag undrar förresten om det finns videor på Youtube av får som attackerar vargar…

Annonser

4 reaktioner på ”Som får bland vargar /Alaric

  1. Gaaah! Så bra du beskriver situationen med självstudier. Jag sitter hemma och försöker hålla vargarna stången på egen hand men nog skulle det vara bra mycket bättre att ha några herdar omkring sig. I januari var jag riktigt effektiv men det är nog lustigt hur många underliga ”måsten” man kan ha under en dag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s