Varför bloggar vi? /Alaric, Lina & Sofia


Så, nu vet ni förhoppningsvis lite om vilka vi tre skribenter är. Tack för att ni läser. Nästa fråga blir då varför vi är här – varför bloggar vi? 

Ett kort svar är för att du som läsare ska få en inblick i livet som funktionsnedsatt, nya insikter om livet i stort och förhoppningsvis en intressant såväl som tankeväckande blogg att läsa! Vi vill rikta oss både till dig med och utan funktionsnedsättning.

Vi hoppas att vi med våra texter kan bidra till att minska fördomar, både våra egna och andras. För det är ju inte så att vi nödvändigtvis är fördomsfriare än andra. Vi vill, genom att skriva om vår vardag, medvetandegöra oss själva och andra om de fördomar vi alla går och bär på.

Att vara människa är väl att vara begränsad? Med detta som utgångspunkt vill vi lyfta fram att alla är olika men ändå lika i någon mening. I dagens samhälle är begränsningar dessutom något som man helst inte skyltar med eller pratar om, trots att vi alla säkert bär på dem – synliga såväl som osynliga prövningar.

Vi vill avsluta med att först rikta en hälsning till dig med någon slags funktionsnedsättning – vi finns, vi är många och det här är en del av vår berättelse. Vi vill även inbjuda dig som önskar delta i detta projekt att höra av dig till oss – vår röst blir med gemensam kraft så mycket starkare – så om du vill gästblogga eller har andra idéer, hör av dig, du är så välkommen! Samma gäller också dig som har förslag på vad vi ska skriva om etc.

 

dsc_0487-2
Vi blev lite trötta ett tag under fotoshooten 😉 Pekar på rullstolsmärket.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s