Presentation: Sofia

 

Vem är jag?

Jag heter Sofia och kommer ursprungligen från Kronoby, men bor nu i Jakobstad.

Det första som slår människor när dom ser mig är säkert att jag går med en rollator. Eller egentligen går jag med en ”bak-och-fram”-rollator d.v.s. en dallare. Jag hörde en gång ett litet barn fråga sin förälder på stan: ”Varför går flickan fel väg med sin rollator?”. Det tycker jag var en bra fråga och en bra beskrivning. Alla vet ju inte vad en dallare är.

Men det finns så mycket mera att berätta om än just det här. Jag valde att ge en vän möjligheten att beskriva mig med tre ord, men det blev fyra. Hon sa så här: omtänksam, bestämd (på ett bra sätt), kreativ och lite av en perfektionist (både bra och dåligt).

Jag är också en person som funderar ganska mycket på allt möjligt, och omöjligt. Tycker om att diskutera med andra och få nya perspektiv på saker och ting. Så tycker jag också om att ha det mysigt hemma, gärna med en bok eller en film, varm choklad och en filt nu när det är vinter (lite som att gå i ide). Och helst gör jag det i sällskap av vänner. Det blir så mycket roligare då.

Nåja, tillbaka till min funktionsnedsättning (den är ju en stor anledning till att jag bloggar). Jag har en CP-skada, spastisk diplegi, som jag har haft sedan födseln. Visst kan man se den som en begränsning. Men ärligt talat skulle jag säga att min funktionsnedsättning inte hindrar mig i vardagen. Nästan inte alls faktiskt.

Klart att det finns andra slags begränsningar i min tillvaro än för andra. Jag blundar ju inte heller för dom. Men jag tror att det handlar om att inse sina egna gränser och veta var dom går – sen kan man börja utmana sig själv. Jag tycker i alla fall att jag har vuxit väldigt mycket som människa just genom att utamana mina egna gränser. Men så klart finns det också gränser för hur långt man kan gå.

Jag tror att alla människor bär på olika slags begränsningar, synliga eller osynliga. Och ibland mår vi rent av bra av att utmana de gränser som vi har satt upp för oss själva. Vem vet, vi kanske rent av skulle bli överraskade över resultatet?

 

Varför bloggar jag?

Jag och Lina pratade första gången i höstas om att starta en blogg tillsammans. Ganska snart fick vi också med Alaric. Och här är vi nu. Tre personer som tillsammans bildar bloggen ”lika men ändå – olika – men ändå lika”. Det känns spännande att ha kommit igång.

Jag hoppas att vi med den här bloggen kan bidra till att öka förståelsen för varandra. Jag tror att jag själv kommer att utvecklas och få nya insikter genom bloggen och hoppas att du som läsare också får samma upplevelse.  Att vi helt enkelt kan lära oss av varandra och dela med oss av våra erfarenheter.

 

Vad gör jag helst?

Ingenting.

Med det menar jag att jag ogärna planerar in en massa program. Då finns det i stället mera tid till att umgås. Nu är det ju inte så att jag är superbra på just det här. Men det är någonting som jag önskar bli bättre på.

Jag tror faktiskt att just det att hela tiden ha program ibland är lite överskattat. Eller ganska ofta egentligen, om ni frågar mig. Men det kommer ju tillfällen när det behövs. Ändå tror jag att de tillfällena inte knackar på vår dörr lika ofta som vi gläntar på just den dörren.

 

Intressen?

På min fritid brukar jag bland annat umgås med vänner, baka, pyssla, träna på gym och sjunga i kör.

Jag tycker också om att resa när jag är ledig under en lite längre tid. Senaste resa gick till Prag.

 

Vad är viktigt för mig?

Balans i tillvaron. Mer specifikt balans mellan aktivitet och vila. Jag tror det är viktigt, om inte avgörande, att i alla fall sträva till en tillräcklig mängd av båda två i vardagen.

Jag är troende kristen och min tro är väldigt viktig för mig. Den ger mig en grund att stå på.

 

Min passion?

Chocolate comes from cocoa
which comes out of a tree.

That makes it a plant.

Therefore, chocolate
counts as salad.

The end.

 

Vad gör jag till vardags?

Arbetar som talterapeut. Har förmånen att få jobba med fina kollegor.

 

Det du inte visste att du ville veta…

Har bott i Umeå och London
Drömmer om att skaffa katt
Tycker att hösten är den bästa årstiden
Har interrailat
Spelar tvärflöjt ibland

 

sofia

Välkommen till vår blogg och hoppas den intresserar dig!

Annonser

3 reaktioner på ”Presentation: Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s