Presentation: Alaric

Jag heter Alaric, är 23 år och studerar teologi vid Åbo akademi med psykologi och pedagogik som biämnen. Målet med mina studier är alltså att bli lärare. Jag bor i Åbo tillsammans med min fru Lovisa, hon steker ganska sällan glass.

Jag skulle beskriva mej själv som en positiv relationsmänniska. Jag väljer en kopp kaffe med vänner framom måsten sex av sju dagar i veckan. På den sjunde dagen stressar jag. I samtal gör jag gärna tvära kast mellan viktiga diskussioner om livet och dåliga men ibland ganska roliga skämt. Den bergochdalbanan hoppas jag kunna ta med mej i mitt skrivande.

Sport och träning intresserar mej, när jag hinner tränar jag på gym ett par gånger i veckan och spelar innebandy med vänner. Jag är också en passionerad NHL-fantast. Nattens highlights har en given plats i morgonrutinerna. Mellan varven läser jag också gärna givande eller spännande böcker, åtminstone när det lugnare med studierna.

Jag är född med Cerebral pares, CP-skada. Detta innebär att min hjärna fick en permanent skada någon gång under graviditeten eller förlossningen. Min skada syns främst genom ett annorlunda rörelsemönster och en försämrad balans. Men eftersom skadan sitter i hjärnan och inte i benen, vilket många tror, så har jag också andra mindre lättupptäckta utmaningar. Jag har bland annat nedsatt syn, uselt lokalsinne och svårt att känna igen människors ansikten. I vardagen är de ”dolda” delarna av min funktionsnedsättning ofta nästan en större utmaning och frustrationskälla än mina problem med rörelseförmågan.

Jag tvekade ganska länge innan jag bestämde för att vara med i vårt bloggprojekt. Det känns ganska skrämmande att dela bitar av mina tankar och mitt liv med en helt anonym publik. Jag bestämde mej ändå för att vara med, mest för att jag hoppas att mitt perspektiv på livet kan vara till glädje för någon. Ett liv som innehåller utmaningar och kamp men som innehåller minst lika mycket glädje och kärlek. Min förhoppning är att bloggen kan vara en plats där vi kan avdramatisera begränsningar och inse att de är en del av varje liv. Jag kommer att dela med mej både av glädjen över framsteg och segrar och av frustrationen över de situationer när jag möter mina begränsningar.

På återseende,

Alaric15942822_10210337980058975_992596934_o

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s